Nieuws

Published on februari 16th, 2018 | by GSMindex

0

Telefoon gebruiken in het buitenland voortaan zonder extra kosten

Per 15 juni hoef je binnen Europa geen extra kosten te betalen om gebruik te maken van jouw mb’s. Dat betekend dat nu gerust kunt Snapchatten en Facebooken in het buitenland. Door de nieuwe EU-regels hoef je sinds afgelopen donderdag geen rekening meer houden met extra kosten voor roaming in het buitenland. Je kan nu hetzelfde bellen, sms’en en internetten aan de Spaanse Costa’s, in de Franse streken of in ons buurland België als thuis op de bank.

Meerdere landen pleiten al langer voor het wijzigen van de regels. Onder andere Europese consumentenorganisaties waren vooral grote voorstander van het afschaffen van de roamingregels. Deze partijen blijven wel een vinger aan de pols houden. Ze vrezen er namelijk voor dat aanbieders de pakketten in eigen land duurder zullen maken om daarmee de inkomsten die ze nu ontlopen, te compenseren.

Mede door onderhandelingen hebben providers bepaalde bepalingen afgedwongen om misbruik te voorkomen. Dat betekent onder meer dat er alsnog bepaalde grenzen zitten aan het datagebruik over de grens. Zo zou eindeloos YouTube filmpjes kijken op een Italiaanse camping alsnog een dure rekening kunnen worden, dit geldt ook voor consumenten met een abonnement zonder datalimiet. Ook hebben providers afgesproken dat de consument volgend jaar niet ineens het dubbele gaat betalen voor zijn of haar abonnement.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑