Nieuws

Published on maart 3rd, 2018 | by GSMindex

0

Prijzen sim-only abonnementen dalen

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat de kosten van een sim-only abonnement in de meeste landen van de EU het afgelopen jaar is gedaald. Het jaarlijkse vergelijking van mobiele tarieven in 16 landen dat Telecompaper maakt, toont een algemene trend waarbij providers grotere databundels aanbieden in hun aanbod. De aanleidin van deze vele roamingmogelijkheden, zijn de aanpassingen van de roamingregels die per juni 2017 ingaan.

Telecompaper heeft ruim 1.600 abonnementen vergeleken en op basis daarvan hebben ze kunnen concluderen dat Denemarken weer het goedkoopste land is voor mobiele sim-only abonnementen en dat Griekenland het duurste land blijft. Nederland behoort vergeleken met vorig jaar tot de goedkopere landen. Ook Italië is vergeleken met eerste kwartaal van 2016 is goedkoper geworden. Zwitserland is duur voor sim-only aanbod, maar zodra je een abonnement neemt in combinatie met een dure toestel (iPhone, Samsung) vallen ze weer goedkoper uit. De landen Finland, Zweden en Noorwegen zijn iets duurder geworden.

Het onderzoek is gebaseerd op beschikbare abonnementen voor alle MNO’s (multinationale onderneming) en de dochtermerken van deze MNO’s in de 16 meegenomen Europese landen. Dit kwam dus uit op ruim 1.600 abonnementen van 71 providers.

Centraal in het onderzoek staat de Total Cost of Ownership (TCO). Total Cost of Ownership (TCO) is een soort formule gebaseerd op het volledig inzichtelijk maken van alle kosten gerelateerd aan de aanschaf en gebruik gedurende de levenscyclus van ingekochte goederen en diensten.

Lycamobile reviews


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑